7 Ocak 2010 Perşembe

Waffle Tarifi

Waffle, Belçika mutfağına ait bir hamur tatlısıdır.

Malzemeler:
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı süt
1/4 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Akları vanilyanın yarısıyla kar beyazı haline gelene kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarılarını şeker ile rengi açılana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin. Tuz, kabartma tozu ve vanilyanın kalanını ekleyin. Un katıp iyice katılaştırın. Kar beyazı haline gelen yumurta aklarını ilave edip yavaşça karıştırın. Isıtılmış waffle makinesinde kepçe ile koyup 4dk pişirin.

NOT: Waffle makinesi yerine tost makinesi ya da teflon tava kullanabilirsiniz, teflon tava kullanacaksanız dibini biraz yağlamanızda fayda var. Ben fotoğraftaki waffle'ı tost makinesi ile yaptım.

0 yorum:

Yorum Gönder