22 Haziran 2013 Cumartesi

Karpuzun yararları

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuzun serinletici özelliğinin yanı sıra sağlığımız için de bir çok faydası bulunduğu bilinmektedir.

Karpuzun yaklaşık %97si sudan oluşur ve vücudu temizleyici özelliği vardır. Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür, kanı temizler ve vücut direncini arttırır. Böbrek taşı veya kumu olanlar da karpuzu tüketmeye dikkat etmelidirler.

Karpuzun daha iyi sindirilebilmesi ve dolayısıyla etkisini en iyi şekilde sağlayabilmesi için yemeklerden önce, mide dolu değilken tüketilmesi gerekmektedir. Kabuklarının iç kısımlarının da tüketilmesi faydayı arttırır.

Karpuz ayrıca kalbi de korur ve kansere karşı da etkili bir savunma sağlar. Kemik gelişimini güçlendirir.

Yaz diyetlerinde çok kullanılan karpuz, eğer peynir ile birlikte tüketilirse kilo aldırır. Hazmı zorlaştırabileceği faydalarını etkisizleştirebileceği için yemeklerden sonra tüketilmesinden kaçınılmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder