Bu gıdaları tüketmeyin

Hazır gıdalar, çabuk hazırlanması nedeniyle çok fazla işlenip hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle hazır meyve suyu ve reçeller; boyalı gazlı içecekler, meyve tozları, her türlü boyalı içecek, hazır meyveli yoğurt, sucuk, sosis, pudingler ve işlenmiş tavuk ürünlerinin ölüme davetiye çıkarttığı kanıtlandı.

Bu besinler, kısa sürede insan beyninde hasarlara yol açıyor, ayrıca kalp-damar sağlığını da etkiliyor. Baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, eklem ağrısı, bulantı, uyuşukluk, kas spazmları, şişmanlık, depresyon, korku atakları, uykusuzluk, görme kaybı, işitme kaybı, kulak çınlaması gibi birçok hastalığa da neden olan işlenmiş gıdaları tüketmekten kaçının.

Hazır meyveli yoğurtlarda kullanılan renklendirici-tatlandırıcı maddeler bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkiler oluşturuyor. Meyveli yoğurtların içerisindeki tartrazine (E102), quinoline yellow (E104), ponceau (E124), sunset yellow gibi renklendiricilerin çocuklarda davranış bozukluğu meydana getiriyor. Kadınların diyet listelerindeki meyveli yoğurtlar ise zayıflatmanın aksine, kilo aldırıyor.

MArketlerde satılan pet şişeler de sağlığımız için tehlike oluşturuyor. Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel ile doktora öğrencisi uzman Mustafa Abdullah Yılmaz'ın yaptığı çalışma, pet şişelerdeki su gerçeğini gözler önüne serdi. Araştırmada, plastiklerin temas ettiği gıda ve içme suyuna 5 ayrı kimyasalın geçtiği, bu kimyasalları kan, karaciğer, akciğer ve solunum yolları hastalıklarına yol açtığı belirtildi. Plastik yerine cam şişe öneren Prof. Dr. Temel, "Güneş ışınlarına maruz kalan pet şişelerden uzak durun" dedi.



Asla tüketilmemesi gereken 7 işlenmiş hazır gıda:

NUGGETS: Birçok işlemden geçirilen tavuk parçaları, uzun ömürlü olması için katkı maddeleriyle dolduruluyor.

MEYVELİ SODA: Çilekli, limonlu ve vişneli gibi birçok çeşidi bulunan sodanın, mutlak suretle sade olanı içilmeli.

CİPS: Yüksek oranda yağ içeren cipslerde, kimyasal plastik sanayinde ve sigarada bulunan ölümcül akrilamidin bulunuyor.

KAHVALTIK TAHILLAR: Yüksek ısı ve buharda toz haline getirilen tahıl taneleri, sunta gibi sıkıştırma yöntemiyle hazırlanıyor; içine çeşitli kimyasallar katılıyor.

SALATA SOSLARI: İçeriğinde kullanılan trans yağ ve kimyasallarla lezzeti artırılıyor.

SUCUK-SOSİS: Bu ürünlere canlı kırmızı rengini vermek için Carmine (E120) adında bir gıda boyası kullanılıyor.


Yorumlar