2 Ağustos 2013 Cuma

Cheesecake Tarifi


Malzemeler

Tabanı için:
1 paket petibör bisküvi veya eti burçak
100 gr tereyağ
1 su bardağı fındık veya ceviz

Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya


Yapılışı
1- Tabanını hazırlamak için, petibör bisküvileri ve fındık ya da cevizleri rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağını ekleyin ve harmanlayın.
Kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlayın ya da yağlı kağıt kullanın. Hazırladığınız bisküvili karışımı tabana yayın ve biraz bastırın. Buzdolabına koyun.

2- Bu sırada kremasını hazırlayın. Labne peynirini çırpma kabına boşaltın. Üzerine şeker ekleyin ve çırpın. Yoğurt ekleyin, daha sonra yumurtaları birer birer ekleyin ve bu sırada çırpmaya devam edin. Son olarak un ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Kek yapar gibi çok fazla çırpmaya gerek yok.

3- Tabanını hazırladığınız kelepçeli kalıbı dolaptan alın ve bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremayı boşaltın.

4- 170 derecede, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Üzeri beyaz kalsın.

5- Fırını kapattıktan sonra çıkarmayın, 4-5 saat kadar fırının içinde yavaşça soğuması için  bekletin.

6- Fırından çıkartıp buzdolabına koyun ve burada da en az 8 saat ya da 1 gece bekletin.


Üzeri için çilek reçeli kullanarak lezzeti daha da arttırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder